MENU
 

PENGENDALI MAKANAN WAJIB PATUHI ETIKA PEMAKAIAN

Tahukah anda, pemakaian yang betul semasa mengendalikan makanan bukan sahaja penting untuk kebersihan malah WAJIB di bawah undang-undang!

  • Memakai topi atau penutup kepala
  • Memakai kasut bertutup
  • Apron bersih hingga ke lutut
  • Tanggalkan perhiasan diri
  • Kuku pendek dan bersih

 

Kenapa penting?

  • Elak pencemaran silang
  • Jamin makanan bersih & selamat
  • Patuh undang-undang keselamatan makanan

 

Gagal patuh boleh didenda sehingga RM1,000.00 di bawah Undang-Undang Kecil Pengendali Makanan (MPAJ) 2007.

 

Keselamatan makanan adalah tanggungjawab bersama!

 

Sebarang aduan atau maklumat boleh disalurkan melalui SISPAA MPAJ di https://mpaj.spab.gov.my atau hubungi talian bebas tol 1-800-22-8100.

 

#IniSelangor #KitaSelangor #MPAJ

#32TahunMPAJ #MPAJBandarBungaTanjung

#MPAJBandarDigitalBerdayaHuni

#MPAJBandarPalingBahagia