Tahukah anda, pemakaian yang betul semasa mengendalikan makanan bukan sahaja penting untuk kebersihan malah WAJIB di bawah undang-undang!
- Memakai topi atau penutup kepala
- Memakai kasut bertutup
- Apron bersih hingga ke lutut
- Tanggalkan perhiasan diri
- Kuku pendek dan bersih
Kenapa penting?
- Elak pencemaran silang
- Jamin makanan bersih & selamat
- Patuh undang-undang keselamatan makanan
Gagal patuh boleh didenda sehingga RM1,000.00 di bawah Undang-Undang Kecil Pengendali Makanan (MPAJ) 2007.
Keselamatan makanan adalah tanggungjawab bersama!
Sebarang aduan atau maklumat boleh disalurkan melalui SISPAA MPAJ di https://mpaj.spab.gov.my atau hubungi talian bebas tol 1-800-22-8100.
#IniSelangor #KitaSelangor #MPAJ
#32TahunMPAJ #MPAJBandarBungaTanjung
#MPAJBandarDigitalBerdayaHuni
#MPAJBandarPalingBahagia